35 + 1

Am 35 de ani și o zi. M-am trezit fără nicio înțepeneală, ceea ce e bine, înseamnă că sunt încă tânăr. De când locuiesc la țară, dorm cu geamul deschis și asta face bine somnului. Am în frigider o cutie de sarmale primită de ziua mea, fabricate tocmai în România și venite cu avionul. Cum v-am zis altă dată, la români cu mâncarea nu e de glumă.
35 mi se pare o vârsta rotundă. E vârsta la care în general oamenii încep să culeagă ce au semănat până atunci. Succesul, ratarea, etc. Dacă ești bărbat, e un moment potrivit pentru criza vârstei de mijloc. Sau măcar pentru un început de burtă.
Dacă m-aș întreba și pe mine unde am ajuns, răspunsul e unul singur. Nicăieri. Sunt încă pe drum. Sunt un om în tranziție. Între țara natală și țara adoptivă, între două joburi, probabil între două profesii. Nici măcar burtă nu mi-e clar dacă am făcut sau nu.
La mine, succesul ori eșecul sunt încă chestiuni de viitor. Partea bună e că sunt într-o tranziție de catifea. N-am zbuciumuri, insomnii, griji existențiale. Tranziția mea seamană mai degrabă cu o călătorie. N-am o destinație foarte clară dar, măcar deocamdată, savurez din plin drumul.

2 thoughts on “35 + 1

  1. Dragule,
    1. criza varstei mijlocii, la un barbat incepe pe la 44-45 ( intr-adevar la 35 incepe burtica sa iasa usor in evidenta) asa ca mai vreo 10 ani sa te gandesti cum o sari din schema ca cica e taaare nasoala:) ; io zic sa lasi sarmalutele daca nu vrei sa te apuce “chiza” ( cum zice pitica ta) mai devreme:))
    2. din experienta da-mi voie sa-ti spun ca, la varsta ta imi incepeam viata cu adevarat, atunci am realizat ca scara de valori dupa care ma ghidam este alta si am inceput sa seman ca am ce culege pe la 40:)
    3.ramai optimist asa cum te stiu , ca numai asa treci mai usor peste toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 2054 to the field below: