RSS Feed

Punct și de la capăt

June 8, 2012 by Mircea

Acum doi ani eram un soț în așteptarea unui copil, cu funcție bună la bancă, cu un apartament prea mic pe care plănuiam să-l transform într-o casă în zonele rezidențiale emergente (ce-mi place cuvântul asta),  ochelari Police (sîc!) și mobilă wenge. Locuiam într-o mare capitală europeană și mergeam la job în costum. Pe scurt, făceam și eu parte din subțirica clasă de mijloc emergentă (v-am zis că-mi place cuvântul) a României. N-aveam încă plasmă și nici aiphone (ai phone ? N-am!) dar probabil ca urmau să vină.
În scurt timp, lucrurile s-au schimbat complet. Am ajuns astazi, la 35 ani aproape, un tătic casnic, fără job, într-un apartament închiriat, cu mobilă second hand. Din vechile bunuri nu prea a rămas decât mașina și un costum cu care mă mai duc când și când la interviuri. Locuiesc într-un sat (tehnic vorbind e un cartier) unde sunt ceva mai mulți oameni decât în blocul în care locuiam în București.
Asta e ceea ce se vedea. Și ce se vede acum.
Ce nu se vede este noua viață pe care am căștigat-o și care ar trebui să fie tema acestui blog de acum încolo. Cât voi avea timp. Gata cu critica moravurilor românești despre care am scris atât. Nu de alta dar nervii mă împingeau să scriu, că altfel cine știe, pocneam vreun funcționar, jigneam sau puneam vreo bombă la guvern. Acum că m-am “operat de România” (expresia lui Gabriel Liiceanu) nu mai am nici calitatea să critic, nici informațiile necesare. Așa că aș vrea să scriu despre viața de aici. Despre mutarea, transformarea, integrarea, adaptarea sau cum veți vrea să spuneți într-o lume atât de diferită și totuși, uneori, atât de asemănătoare cu cea românească. Va fi mai greu pentru că o viață palpitantă ca în România e greu să afli în Germania.
Să vedem ce iese.

 


3 Comments »

  1. Nico says:

    Imi place articolul! Dupa mine ati facut alegerea corecta. Povesteste-ne mai mult! Cine stie cum deveniti sursa de inspiratie si pentru altii 🙂

  2. Alexandru says:

    Imi place trandul. Vreau sa aflu mai multe. 🙂

  3. adrianh says:

    Frumoasa, cred eu, transformarea. Asteptam articole 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 8374 to the field below: