De câteva zile ne-am mutat. Locuim oficial în Trier, Germania. Avem un apartament de două camere într-o mică clădire cu doar 4 apartamente. Încă înainte să mă instalez am fost înștiințat că primul lucru pe care trebuie să îl fac este să îmi pun eticheta cu numele pe căsuța poștală și pe sonerie și să dau bună-ziua vecinilor. Cum partea cu prezentarea e mai dificilă pe motive de limbă germană care mi-e cam străină, am zis ca măcar la capitolul etichete să fiu și eu la înălțime. Ceilalți 3 locatari aveau etichete printate, drept pentru care m-am gândit că ar trebui să fac și eu la fel și să nu scriu de mână deși nu am imprimantă încă și nu îmi era foarte ușor să o fac. Am scris în cele din urmă bilețelele cu nume și le-am pus, așa cum se cuvine, la locul potrivit. Am încercat să folosesc chiar și fonturi asemănătoare ca să nu fac notă discordantă. Singura problemă a fost că imprimanta folosită, nu știu din ce motive, a printat mai șters, astfel încât negrul era mai mult gri.
Lucru care nu a fost la înălțimea standardelor germane se pare, pentru că astăzi am observat că ambele etichete au fost înlocuite de un vecin care a printat cu negru și nu cu gri numele meu, astfel încât să arate așa cum trebuie.

O poză din Trier. Cel mai vechi oraș al Germaniei, spun ei.

trier.jpg

7 Replies to “Treaba nemțească”

 1. Hm, pai daca era chiar obligatoriu sa fie toate la fel putea sa le faca administratorul blocului, nu? Daca stau sa ma gandesc putin asta chiar seamana cu ce-ar trebui sa faca un administrator de bloc.
  In rest e simplu: Guten Morgen, Guten Tag si…ceva pentru seara:) Daca nu afli in timp util cum se spune “Buna seara” stai si tu dupa 6.00 PM acasa o vreme…:))))
  Ti-a precizat daca trebuie sa si zambesti?!
  Trecand peste parerea mea proasta despre nemti (absolut irelevanta in acest caz) ma bucur din tot sufletul pentru voi si sper sa reusiti sa ramaneti definitiv acolo.

 2. lol.
  Asta am patit si noi, in Luxembourg. Am pus ca toti oamenii etichete. Dar se pare ca ceva nu le-a convenit si le-au schimbat. Fontul era asemanator, dimensiunea la fel…dar totusi ceva nu a fost ok, pt ca au pus o eticheta plastifiata doar cu numele de familie.
  Cat legat de salutatul vecinilor… honestly, nu-mi place sa salut toti indivizii necunoscuti. E ok sa ii salut pe cei din acelasi bloc sau dimprejur, dar nu tot satul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 8045 to the field below: