Un nou inceput

Parca si Germania s-a schimbat un pic dupa 9 ani. Am vazut masini murdare si Loganuri. Da da ! Nu, nu va speriati, cam astea sunt singurele asemanari cu Romania.
Germania tot mi se pare ca este uber alles desi unii localnici se indoiesc de asta.
Cu masina plina de bagaje, precum melcul, am inceput sa caut locuinta. Am fost in Luxemburg sa vad cateva, unde sunt scumpe dar macar urate. Bine, exagerez evident. Adica pentru 7-800 eur abia daca te atingi de o garsoniera (mare cat un apt de-al nostru ce-i drept), in timp ce la vecinii nemti, cu banii astia iti iei casa pe pamant cu 3-4 camere. Nu-s degeaba nemti. O chestie ciudata in Luxemburg e ca nu te lasa decat singur daca locuinta are 50-60 mp…! 2 sau 3 e prea mult. Dupa standardele lor probabil ca nu esti om intreg la cap daca vrei sa te inghesui cu nevasta in 50 mp. Ok, au si ei standarde inteleg, dar cand ai o tara mai mica decat terenurile lui Becali puse la un loc ar trebui sa vezi si ce standarde mai sunt si prin lumea asta larga. As vrea sa le explic eu odata cum fac ei risipa de spatiu locativ dar deocamdata n-am timp.
Primul contact cu Luxemburg a fost foarte placut. Combinati atmosfera de la tara cu infrastructura si facilitati de top, cu una dintre cele mai scazute criminalitati din lume, cu cel mai ridicat pib/locuitor si cam asta rezulta.

PS: n-am diacritice pe tastatura asta 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 4570 to the field below: