La câţiva metri de p-ţa Aviatorilor, la doi paşi de cea mai elitistă zonă a Bucureştiului – cartierul Primăverii, mai exact la intersecţia b-dului C-tin Prezan cu str. Popa Savu, trăieşte un cocoş. În curtea unei case aproape ţărăneşti, umbrită de nişte tufe şi copaci dar cu “vedere” directă către bulevard, proprietarul, pe o bucată de teren unde s-ar putea construi imediat o clădire de 25 etaje, s-a mulţumit să ridice un simplu coteţ parter + mansardă, fără îmbunătăţiri, în care trăiesc bine mersi cea mai emancipată familie de găini şi cel mai urbanizat cocoş din ţara asta.
Călit în selectul mediu al fumurilor cu standard euro 4 şi deloc intimidat de concurenţa puternică a miilor de cmc ce tranzitează zilnic p-ţa Aviatorilor, bravul galinaceu îşi face datoria bărbăteşte şi dă strigarea la fiecare moment important al zilei. Eu îl aud dimineaţa, în drum spre serviciu dar nu mă îndoiesc că îşi respectă programul cu stricteţe. Dacă eşti în maşină, zgomotul traficului te împedică să-l auzi şi nici nu bagi de seamă casa dar dacă mergi pe jos şi eşti puţin atent, n-ai cum să-l ratezi. Poluarea poate că i-a alterat puţin glasul dar atât. Din păcate, el n-a avut norocul fratelui său de pe strada Aron Florian colţ cu Batiştei, care, stând la bloc, respiră un aer cu câteva etaje mai curat. Pe ăsta l-am auzit într-un miez de noapte, în jurul orei 24.00 când căutam un taxi şi eram sigur că toţi cocoşii sunt deja la culcare.
Asa că, în noaptea asta, dacă locuiţi într-o zonă selectă a oraşului, dormiţi cu ferestrele deschise. S-ar putea ca dimineaţă să nu mai aveţi nevoie de ceas deşteptător…

ferestre-mic.jpg

5 Replies to “Popa Savu, colţ cu Prezan”

 1. 🙂 Da, se vad si din autobuz, aceste galinacee etiliste… care au scapat si de “furia” gripei aviare si de firmele de imobiliare…
  Daca nu ma insel, cotetul lor e lipit chiar de o cladire unde se afla sediul unei banci 😀

 2. Beetoooon!!! Multe multe felicitari Mircea.
  Pentru poze. Si pentru ca reusesti sa faci asa ceva cu slujba si toate cele. Asta mi se pare de-a dreptul super. Habar nu aveam ca stiu artisti fotografi, chiar daca ne stim asa – mai in trecere :))).
  Mult mult succes si abia astept sa mai vad poze (desi nu am terminat de vazut arhiva :)).

 3. Pe terenul cu pricina nu se poate ridica decat p+5 max si pretul de 6000 euro/mp nu l-a dat nimeni inca desi zic ca terenul merita. Cocosul traieste pe un teren de lux.

 4. Din pacate, domnul pintenat s-a mutat din Jianu impreuna cu stapinii lui, iar terenul a fost vindut recent spre a fi “imobilat” cu multe etaje, conform preturilor ametitoare ale zonei. Casa batrineasca a fost demolata rapid, deoarece in zona se continua betonizarea nebuneasca si stricarea prosteasca a cartierului de la Sosea. By the way, prin anii ’90, casa si terenul fusesera vindute ilegal de vreo doua ori, bietul proprietar traind clipe de cosmar si experienta unor procese incheiate din fericire cu puscaria mafiotilor care incercau sa vinda ce nu e al lor. Cind eram copil, in curtea respectiva se mai gaseau si vreo doi purcei, un catel, alaturi de strabunicii cocosului cu pricina…

 5. Asa este, tocmai am observat si eu zilele trecute ca totul a fost ras acolo si urmeaza probabil sa se construiasca ceva “serios”..
  Ma intreb daca proprietarii au vandut de buna-voie ori au fost.. ajutati de niste investitori privati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For spam filtering purposes, please copy the number 4508 to the field below: